Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Brasov


Brasov


Brasov-ul este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, Romania. Detine titlul de oras-martir. Potrivit recensamintului din 2002, are o populatie de 283.901 locuitori. Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunand de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna.

In acest oras a fost confectionata si instalata o copie a Statuii Lupoaicei (Lupa Capitolina), simbolul latinitatii poporului romin.
Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International Cerbul de Aur, ce se tine aproape In fiecare an In centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Ray Charles, Pink sau Christina Aquilera.
Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si Infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice si culturale.
In Brasov, vara si iarna dureaza aproximativ 50 de zile fiecare. Clima municipiului Brasov are un specific temperat-continental, caracterizindu-se prin nota de tranzitie Intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa In zonele de munte, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute In depresiune. Temperatura obisnuita de vara se situeaza In intervalul 22°C – 27°C, iar cea de iarna Intre -10°C si -2°C.Stratul de zapada prielnic pentru schiat dureaza aproximativ 71 de zile la Brasov.
Cea mai buna vedere asupra orasului se poate obtine din virful muntelui Tampa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.
Cetatea Brasovului
Asezata sub poalele dealului Tampa, Cetatea Brasovului a fost construita pentru a apara locuitorii orasului si pe cei din asezarile din jur de invaziile turcilor. Ea a fost ridicata la indemnul lui Sigismund de Luxemburg in anul 1395, iar la lucrarile de fortificare s-au folosit: piatra, nisip din albiile raurilor si roca muntilor, mana de lucru fiind asigurata de brasoveni si de satenii din Bod, Harman, Sanpetru si Ghimbav. Bastioanele cetatii au fost construite cu scopul de a intari capacitatea de aparare a fortaretei.Biserica Neagra
Unul dintre cele mai importante monumente de arta gotica din tara noastra, Biserica Neagra impresioneaza prin masivitate, prin arhitectura deosebita, precum si prin trecutul ei istoric. A fost construita intre anii 1385-1477 si detine una dintre cele mai mari orgi din tara. De asemenea, in interiorul bisericii se regasesc portaluri construite in stil gotic, o colectie de covoare orientale, urme de fresce ale lui Matei Corvin.
Obiective turistice:
Muzee:

 • Muzeul de Istorie Brasov
 • Muzeul primei scoli rominesti, din Șchei, avind expusa prima carte tiparita In limba romana
 • Muzeul-restaurant Cetatuia, aflat In vechea fortificatie de pe Straja (Dealul Cetatii)
 • Muzeul de Arta
 • Muzeul de Etnografie

Biserici

 • Biserica Neagra
 • Biserica Sf. Nicolae - secolul XIV
 • Sinagoga
 • Sinagoga Ortodoxa

Alte cladiri, monumente si locuri

 • Troitele din Schei
 • Piata Sfatului
 • Promenada de sub Tampa
 • Casa Negustorilor
 • Belvedere

In apropiere poate fi vizitat Castelul Bran .Acest oras este infiintat de Cavalerii Teutoni in 1211 este unul din putinele orase din Evul Mediu care s-a conservat atat de bine odata cu trecere anilor.


Data publicarii : 12 mai 2008
Articol adaugat de : Anonim
Vizualizari :

TAGS:

Articole pe aceeasi tema

Oferte de cazare din

hoteluri
pensiuni
vile

romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 

administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .