Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Litoralul romanesc


Litoralul romanesc


Litoralul maritim romanesc are o lungime de 82 km si este cuprins intre Capul Midia si Vama Veche, lungimea totala a tarmului romanesc fiind de 245 km, de la locul de varsare in mare a garlei Musura, pana la sud de satul Vama Veche.

Marea Neagra este a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime.Salinitatea apei este redusa la tarm, temperatura apei vara este de 20 pana la 25C. In Marea Neagra nu exista curenti, plante sau pesti periculosi. Platforma litorala coboara lin de la plaja pe o fasie de 100-200 m spre larg, iar adancimea apei la mal este redusa (1-2 m), eliminandu-se astfel orice factor de risc. De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care rasound tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.

Atractii si obiective turistice

Costinesti - 28 km sud de Constanta; atrage prin atmosfera tinereasca, manifestarile cultural - artistice si plaja intinsa, cu nisip fin, orientata spre est, fiind expusa la soare in tot timpul zilei.

Capitala vacantelor estivale ale tineretului, Costinesti se afla in perimetrul satului cu acelasi nume.
Satul Costinesti si satul Schitu au fost intemeiate in ultimul deceniu al secolului XIX de catre colonisti germani care, in mijlocul unei regiuni lipsite de surse de apa, construiesc si incep cultivarea ogoarelor.
Din anii 60 ai secolului trecut dateaza inceperea primelor cladiri propriu-zise. La aceasta data statiunea Costinesti este un fenomen estival unic in Europa, loc de desfasurare a numeroase manifestari cultural-artistice si sportive.

Eforie Nord - 14 km sud de Constanta; statiune balneoclimaterica permanenta, renumita in toata Europa datorita tratamentelor cu factori naturali existenti aici; situata intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, este a doua statiune ca marime a litoralului.Dispune de statie CFR locala.
A doua statiune ca marime de pe Litoral in ceea ce priveste numarul de locuri, dupa Mamaia, este situata pe o faleza inalta de 30 m, pe portiunea de uscat dintre Techirghiol si Mare . Are o plaja cu o lungime de circa 3 km, atingand in partea de sud o largime maxima de 100 m, aparata de sapte diguri de larg.

Mamaia - este cea mai mare statiune turistica din Romania si este situata la 3 km nord de Constanta, fiind numita si perla Marii Negre. Se intinde pe o fasie de nisip scaldata la rasarit de valurile Marii Negre, iar la apus de apa dulce a Lacului Siutghiol.
Datorita asezarii sale excelente, se simte necontenit suflarea brizelor care bat cand dinspre mare, cand dinspre lac. Mamaia dispune de o plaja cu nisip deosebit de fin, ce poate rivaliza cu celebrele plaje de la Cannes sau Saint Tropez de pe Coasta de Azur.

La sfarsitul secolului XIX, principala plaja a orasului Constanta se afla La Vii, spre faleza sudica a orasului, plaja la care se mergea cu un tren a carui gara era in dreptul actualului sediu al Tribunalului Constanta. Inaugurata la 22 august 1906, statiunea beneficia de o cale ferata ce o lega de Constanta si o gara aflata in dreptul actualului restaurant „Tic-Tac”, drumul pana la statiune avand o durata de o ora si jumatate.
In perioada 1925 -1938 se construiesc cele mai multe cladiri de dinainte de al Doilea Razboi Mondial . Se incepe prin construirea a 35 de vile, in jurul Pavilionului Regal si al Cazinoului (construit in 1935), iar in 1934 este construita prima vila cu regim de hotel, vila Albatros.
Dupa al Doilea Razboi Mondial, statiunea Mamaia incepe, treptat, sa primeasca look-ul de astazi, ramanand mereu cea mai mare statiune de pe litoral.

Mangalia - 44 km sud de Constanta, in apropierea granitei cu Bulgaria; statiunea balneoclimaterica permanenta este situata la aceeasi latitudine cu cu statiile mediteraneene Monaco, San Remo si Nisa. Este singurul loc din tara noastra unde iarna temperatura ramane peste 0C; detine izvoare minerale folosite in antichitatea romana. In apropiere se afla Pestera de la Movile; descoperita in 1986; pestera contine un numar de 34 de specii noi pentru stiinta .

Mangalia, nu este alta decat vechea cetate antica Callatis. Plaja Mangaliei, de 600 m lungime si 50-150 m latime, are un nisip matasos, foarte fin.
La 3 km nord de municipiul Mangalia se afla Herghelia Mangalia, la numai 500 m de mare. Herghelia dateaza din 1928 si dispune de un hipodrom, constituind un centru de atractie turistica si agrement deosebit, permitand practicarea echitatiei.
Complexul turistic Comorova, apartinand S.C. Olimpus S.A. este amplasat in mijlocul padurii, fiind alcatuit din hotelul Olimpus S.A., minihoteluri, vile si casute de vacanta, din restaurante si spatii de agrement.

Speram ca ceea ce ati citit mai sus va face ca urmatoarea locatie pentru vacanta familiei dvs sa fie Litoralul romanesc , o zona turistica de o frumusete uimitoare .


Data publicarii : 15 mai 2008
Articol adaugat de : Anonim
Vizualizari :

TAGS:

Articole pe aceeasi tema

Oferte de cazare din

hoteluri
pensiuni
vile

romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat Ón staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 

administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .