Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Busteni - Valea Urlatorilor - cabana Babele sau Caraiman, trasee montane


Harta Traseu Montan : Busteni - Valea Urlatorilor - cabana Babele sau Caraiman

traseu montan Busteni - Valea Urlatorilor - cabana Babele sau Caraiman, harta Busteni - Valea Urlatorilor - cabana Babele sau Caraiman Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Busteni - Valea Urlatorilor - cabana Babele sau Caraiman

BUȘTENl — V. URLĂTORILOR — CAB. BABELE (sau CARAIMAN)

Marcaj: indicat la descriere pentru diferitele sectiuni ale traseului. Timp: La cab. Babele 4½ —5 ore; la cab. Caraiman 4— 4½ ore. Diferenta de nivel: La cab. Babele +1 315 m; la cab. Caraiman + 1 140 m (urca 1 235 m; coboara 95 m).


Vezi traseul 5 pîna în punctul Ramificatie (cantonul Jepi, 1 960 m).

Din acest punct, poteca marcata cu triunghi rosu se îndreapta catre VNV, coborînd usor printr-un coridor deschis în jnepenis. La iesirea din jnepenis urcam de-a coasta si dupa 10—15 min. de la canton iesim pe un tapsan, unde întîlnim drumul carosabil dinspre cab. Piatra Arsa (2 025 m). Continuam spre dreapta pe acest drum (marcaj banda galbena pe stîlpi de lemn) pe sub Vf. Ciocîrlia (2 056 m). Curînd, drumul trece pe la obîrsia firului din platou al vaii Urlatoarea Mare (dreapta), apoi continua spre nord, în urcus usor pe întinsul platoului Jepilor Mici1. Dupa circa 20 min de mers pe aceasta cîmpie înalta si monotona, ajungem la marginea platoului, într-o sea, la o ramificatie cle drumuri (2 120 m).


De aici se observa: spre N si NNE, adînca depresiune a vaii jepilor si dincolo de vale Caraimanul cu Crucea Eroilor; spre ESE, Vf. Jepii Mici (2 143 m); spre SE, Vf. Jepii Mari (2075 m); spre S, Vf. Furnica (2 102 m); spre SSV si SV, V. Izvorul Dorului si dincolo de vale Creasta Cocorei.


Ramificatie: Spre cab. Caraiman continuam înainte în coborîs usor de-a coasta, apoi repede si direct catre V. Jepilor.

Dupa circa 10 min. traversam firul vaii, apoi un urcus scurt pe malul opus ne conduce la cab. Caraiman (2 025 m).


Legaturi de la cab. Caraiman spre: Crucea Eroilor — cab. Vf. Omu (26); Busteni prin V. Jepilor (27); cab. Babele (30).


Spre cab. Babele continuam pe drumul carosabil din stînga în urcus de-a coasta si iesim repede pe coama larga Babele-Jepi care desparte bazinul vaii Izvorul Dorului de cel al vaii Jepilor. Drumul se îndreapta catre N, taie în lat aceasta coama, apoi aproape orizontal descrie o curba larga catre stînga si dupa circa 10 min de la ramificatie ajunge pe un prag lat al coamei. De aici urcam pieptul coamei (pe care drumul carosabil descrie o serpentina) si iesim pe un al doilea prag, unde întîlnim venind din dreapta poteca de la cab. Caraiman. Un ultim urcus de circa 5 min. ne conduce, dupa ce am traversat soseaua spre Costila, la cabana Babele (2 200 m).


Legaturi de la cab. Babele spre: cab. Vf. Omu (21); cab. Caraiman (22); Crucca Eroilor (22 A); cab. Piatra Arsa (24); cab. Pestera sau Padina (25).

1 In pajistile de pe acest platou, dominate de graminea Festuca supina se observa pe alocuri scurmaturi de vînt, în care vegetatia se prezinta în mici pîlcuri si pernite. Remarcam în aceste puncte speciile: Loiselcuria procumbens, Minuartia recurva, Minuartia sedoides, Luzula spicata, Sedum atratum, precum si raritatea balcano-carpatica, Hieracium alpicola.


romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 

administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .