Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Busteni - cabana Gura Dihamului - cabana Poiana Izvoarelor, trasee montane


Harta Traseu Montan : Busteni - cabana Gura Dihamului - cabana Poiana Izvoarelor

traseu montan Busteni - cabana Gura Dihamului - cabana Poiana Izvoarelor, harta Busteni - cabana Gura Dihamului - cabana Poiana Izvoarelor Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Busteni - cabana Gura Dihamului - cabana Poiana Izvoarelor

BUȘTENI — CAB. GURA DIHAMULUI — CAB. POIANA IZVOARELOR

Marcaj: banda rosie (de la Caminul Alpin Busteni). Timp: 2—2½ ore (pîna la cab. Gura Dihamului 1—1¼ ora pe sosea). Diferenta de nivel: + 570 m (de la gara Busteni).


Intrarea pe acest traseu se poate face pornind fie de la gara Busteni, fie de la cab. Caminul Alpin Busteni, dupa cum urmeaza:

a) De la gara Busteni (883 m) urmam Bul. Libertatii (soseaua nationala) spre dreapta, 600 m distanta, pîna în coltul strazii V. A. Ureche, în dreptul km 136 al soselei nationale. De aici continuam la stînga pe aceasta strada care, la marginea orasului, dupa ce am traversat pe pod V. Cerbului, se continua cu soseaua spre Gura Dihamului. Dupa circa 15 min. din bulevard la o cotitura spre stînga a soselei intram în larga padina din lungul cursului inferior al vaii Cerbului.


De aici se observa: înainte, Mt. Moraru; ½ la stînga, abruptul Costilei; ½ la dreapta, vîrful împadurit Capatîna Porcului (1 597 m) si Dihamu cu Vf. Baiului (1 581 m); la dreapta, coama lunga si împadurita, Clabubucetul Baiului. Nu departe, la urmatoarea cotitura spre dreapta a soselei, întîlnim poteca ce vine prin padure, din stînga, dinspre Caminul Alpin Busteni.


b) De la Caminul Alpin Busteni (925 m) urmam strada din flancul drept al cladirii catre NE. La primul colt al acesteia continuam la stînga, intram în padure si prindem poteca (marcata cu banda galbena, banda rosie si triunghi albastru). Aceasta urca usor prin faget, apoi, coboara si dupa circa 15 min. ne conduce în soseaua din lungul vaii Cerbului spre Gura Dihamului.

Din punctul de convergenta a celor doua variante, continuam pe sosea si dupa 30—40 min de la Busteni ajungem m punctul Plaiul Fînului (955 m), unde la stînga se desparte o poteca spre Poiana Costilei prin Gîlma (marcaj banda galbena). Urmam soseaua înainte si dupa circa ½ ora ajungem la capatul acesteia, la cabana Gura Dihamului situata lînga confluenta vaii Cerbului cu V. Baiului (987 m).

De aici poteca se îndreapta catre NNV, urcînd pieptis prin poiana de la marginea padurii si apoi prin padurea întrerupta de raristi si poieni de pe coama larga ce desparte V. Cerbului (stînga) de V. Baiului (dreapta), înainte de intrarea în padure, spre stînga se observa abruptul Costilei, V. Cerbului si fata rasariteana a Morarului, cu tancurile stîncoase caracteristice, detasate din pieptul muntelui, care formeaza Manusa Morarului.

Dupa circa 15 min. de urcus ajungem într-o poiana, la ramificatia drumurilor (1 090 m). La dreapta, spre cab. Dihamu prin Șeaua Baiului (marcaj triunghi albastru).

Traseul nostru continua la stînga în urcus direct în lungul unei muchii, prin luminis si curînd drumul se orienteaza la stînga, reintrînd în padure. Aici descrie o serpentina, apoi urcînd catre SV ne conduce, dupa circa 15 min. de la ramificatie, pe coama împadurita ce desparte V. Baiului (spre E) de V. Morarului (1 200 m). Din acest punct, poteca larga trece pe flancul vestic al Piciorului Dihamului, pe care urca usor si continuu, de-a coasta, printr-un faget cu exemplare razlete de brad si molid. Dupa înca circa 15 min. de mers ajungem într-o poienita (1 310 m) din marginea de sus a careia se deschide o frumoasa perspectiva asupra Coltilor Morarului. Drumul continua urcusul de-a coasta, traversînd o serie de izvoare si apoi firul de la obîrsia vaii Porcului, dupa care descrie o serpentina si, îndreptîndu-se catre V, iese în marginea padurii, la poalele întinselor pasuni ce acopera coasta sudica a Dihamului. De aici, în cîteva minute ajungem la cabana Poiana Izvoarelor (1 455 m).


Legaturi de la cab. Poiana Izvoarelor spre: cab. Vf. Omu prin Bucsoiu (58); cab. Malaesti (58 A); cab. Dihamu (59); Predeal prin V. Iadului (60); Busteni prin Poiana Costilei (62).


romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 
administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .