Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Cabana Babele - Brina Mare a Caraimanului - Crucea Eroilor, trasee montane


Harta Traseu Montan : Cabana Babele - Brina Mare a Caraimanului - Crucea Eroilor

traseu montan Cabana Babele - Brina Mare a Caraimanului - Crucea Eroilor, harta Cabana Babele - Brina Mare a Caraimanului - Crucea Eroilor Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Cabana Babele - Brina Mare a Caraimanului - Crucea Eroilor

CAB. BABELE — BRÎNA MARE A CARAIMANULUI — CRUCEA EROILOR

Marcaj: cruce albastra pîna la Ramificatie, apoi nemarcat. Timp: 1 ora. Diferenta de nivel: + 90 m (coboara 110 m; urca 200 m).

 

Vezi traseul 22 pîna în punctul Ramificatie la pag. 112.

De aici urmam spre stînga poteca nemarcata de-a coasta care se înscrie pe Brîna Mare a Caraimanului, pridvor în cea mai mare parte înierbat, care încinge în întregime abruptul sudic si sud-estic al Caraimanului ce cade în V. Jepilor[1]. În urcus continuu de-a coasta, traversam vîlcelul stîncos Șistoaca Dracilor, dupa care poteca se orienteaza catre E, serpuind de-a lungul brînei pe sub peretii stîncosi ai Spinarii Caraimanului. În dreptul unei muchii stîncoase trecem pe sub tancul ascutit Omusorul, apoi, îndreptîndu-ne catre NE, drumul ne conduce curînd în Șeaua Caraimanului, larga platforma asezata în crestetul unui pinten desprins de sub Vf. Caraimanului si care înainteaza catre E, între V. Jepilor si V, Alba[2]. La extremitatea estica a pintenului, în marginea abruptului se afla Crucea Eroilor (2 291 m)[3].


[1] Pajistile de pe brînele însorite ale Caraimanului ofera în miez de vara unul dintre cele mai încîntatoare aspecte ale vegetatiei alpine din Bucegi, cuprinzînd totodata si elemente specifice florei Carpatilor nostri, de mare valoare stiintifica. Covorul des de ierburi dominante (Sesleria haynaldiana, Carex sempervirens, Festuca saxatilis, Festuca amethystina, Festuca versicolor, Poa violacea) este împestritat cu sumedenie de plante cu flori viu colorate, dintre care unele cresc numai în Carpatii României ca de exemplu: Dianthus tenuifolius, Onohrychis transsilvanica, Cerastium transsilvanicum, Thymus pulcherimus, Centaurea, pinnatifida. La acestea se adauga specii dacice care cresc numai în Carpati si Balcani, ca Geranium coerulatum (raritate în Bucegi si Piatra Craiului), Senecio papposus, Carduus kerneri, Bromus barcensis. Brînele de pe versantii abrupti însoriti mai constituie statiunile de predilectie a celei mai pretuite podoabe ale muntelui, „floarea de colti" (Leontopodium alpinum), multa vreme smulsa cu lacomie de catre turisti si negustori de flori, astazi aparata de legile pentru ocrotirea naturii si refugiata pe cele mai greu accesibile locuri.

[2] In aceasta sea vegeta odinioara din belsug floarea de colti (Levitopodium alpinum). Ea a fost însa sistematic devastata în anii 1926—1928 de catre personalul folosit la santierul constructiei Crucii Eroilor.

[3] Aceasta cruce, înalta de 33 m a fost construita în 1926—1928 de catre C.F.R., ca monument în memoria eroilor cazuti în luptele de pe V. Prahovei în primul razboi mondial.


romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 

administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .