Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Cabana Babele - Cabana Piatra Arsa, trasee montane


Harta Traseu Montan : Cabana Babele - Cabana Piatra Arsa

traseu montan Cabana Babele - Cabana Piatra Arsa, harta Cabana Babele - Cabana Piatra Arsa Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Cabana Babele - Cabana Piatra Arsa

CAB. BABELE — CAB. PIATRA ARSA      

Marcaj: banda galbena pe stîlpi de lemn.   Timp: 1—1¼ ora.  Diferenta de nivel: — 250 m.

 

De la cabana Babele (2 200 m) drumul se îndreapta catre E,, trece creasta Babele la cîtiva metri în spatele cabanei, traverseaza soseaua spre Costila si coboara pe coama larga Babele-Jepi, care desparte obîrsiile din platou ale vaii Jepilor (stînga); de cele ale vaii Izvorul Dorului (dreapta). La circa 25 m diferenta de nivel mai jos pe un prag orizontal, lasam la stînga poteca spre cab. Caraiman si continuam coborîsul repede urmînd stîlpii de marcaj, pîna pe un alt prag lat al coamei lînga casuta transformatorului electric (2 150 m). De aici, drumul, aproape orizontal, descrie o curba larga catre dreapta, traverseaza în lat coama si apoi coboara de-a coasta la marginea platoului Jepilor, într-o sea, unde întîlnim venind din stînga poteca dinspre cabana Caraiman (2 120 m).

 

Din acest punct se observa: spre N si NNE, jos, V. Jepilor si dincolo de vale Caraimanul cu Crucea Eroilor: spre ESE, Vf. Jepilor Mici (2 143 m): spre SE, Vf. Jepii Mari, cu jnepenisuri (2075 m); spre S, Vf. furnica (2 102 m): spre SSV si SV, V. Izvorul Dorului si dincolo de vale Creasta Cocorei.

 

Continuam spre sud, coborînd usor si continuu pe întinsul platoului Jepilor Mici. Dupa 15—20 min de mers pe aceasta cîmpie înalta si monotona, drumul trece pe la obîrsia din platou a vaii Urlatoarea Mare (stînga) si continua de-a coasta pe sub Vf. Ciocîrlia (2 056 m). Curînd, iesim pe un tapsan la sud de acest vîrf, la o ramificatie de drumuri (2 025 m), de unde, spre stînga la marginea platoului, se observa cantonul funicularului „Jepi".

                Ramificatie: La stînga spre cantonul funicularului „Jepi" (marcaj triunghi rosu) — V. Urlatorilor — Busteni (sau Poiana Žapului).

De aici parasim drumul carosabil care se continua înainte si urmam ½ la dreapta drumul marcat cu stîlpi de lemn care ne conduce printr-un coridor deschis în jnepenis în linie dreapta. Curînd traversam piezis alt coridor cu traseul conductei electrice si în coborîs usor prin jnepenis, dupa 10—15 min. de la ramificatie ajungem la cabana Piatra Arsa (1 950 m).

romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat īn staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 
administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .