Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Cabana Caraiman - Crucea Eroilor - Cabana Virful Omu, trasee montane


Harta Traseu Montan : Cabana Caraiman - Crucea Eroilor - Cabana Virful Omu

traseu montan Cabana Caraiman - Crucea Eroilor - Cabana Virful Omu, harta Cabana Caraiman - Crucea Eroilor - Cabana Virful Omu Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Cabana Caraiman - Crucea Eroilor - Cabana Virful Omu

CAB. CARAIMAN — CRUCEA EROILOR — CAB. VF. OMU

Marcaj: în proiect.  Timp: pîna la Crucea Eroilor 40—50 min., pîna la Vf. Omu 2½—3 ore.  Diferenta de nivel: pîna la Crucea Eroilor + 265 m; pîna la Vf. Omu + 480 m (urca 360 m; coboara 15 m; urca 35 m, coboara 110 m; urca 210 m).  Traseu nerecomandabil pe vreme de ceata. 

 

De la cabana Caraiman (2 025 m) urmam spre NV o carare în urcus pieptis pe fata înierbata, puternic înclinata a Caraimanului si curînd ajungem pe Brîna Mare a Caraimanului, pridvor, în cea mai mare parte înierbat, care încinge în întregime abruptul sudic si sud-estic al Caraimanului ce cade în V. Jepilor. Aici întîlnim poteca ce vine din stînga, de la capatul brînei, din firul vaii Jepilor. Continuam spre dreapta pe aceasta poteca în urcus de-a coasta. Traversam vîlcelul stîncos Șistoaca Dracilor, dupa care poteca se orienteaza catre E, serpuind de-a lungul brînei pe sub peretii stîncosi ai Spinarii Caraimanului. În dreptul unei muchii stîncoase trecem pe sub tancul ascutit Omusorul apoi drumul se îndreapta catre NE si ne conduce curînd în Șeaua Caraimanului , larga platforma asezata în crestetul unui pinten desprins de sub vîrful Caraimanului si care înainteaza spre E între V. Jepilor si V. Alba. La extremitatea estica a pintenului, în marginea abruptului, se afla Crucea Eroilor, de pe platforma careia se deschide o larga perspectiva asupra vaii Prahova (2 292 m).

De la Crucea Eroilor urmam pe o scurta portiune drumul înapoi, lasam în stînga poteca pe care am venit de la cab. Caraiman si continuam spre V, în urcus direct pîna în Vîrful Caraimanului (2 384 m)[1]. De aici, coborînd usor pe Spinarea Caraimanului, ajungem curînd în seaua de la obîrsia vaii Albe (care desparte Caraimanul de muntele vecin Costila), apoi urmam poteca catre NV, în urcus pe nesimtite prin pajistile întinse si monotone ce acopera platoul Costilei. Lasam în stînga viroagele ce formeaza obîrsiile din platou ale vai Jepilor, apoi în dreapta Vf. Costila (2 489 m), continuînd spre N pîna în soseaua Sinaia — Costila. Urmam soseaua catre stînga pîna la prima cotitura accentuata a acesteia spre stînga, de unde o parasim îndreptîndu-ne catre VNV, pe Coama Costilei, pe deasupra vaii Caldarilor (afluenta a vaii Cerbului) si viroagele ce cad spre stînga în V. Sugarilor. Coborînd usor în lungul coamei, trecem printr-o zona de stîncarii si ajungem în Curmatura Sugarilor (2 295 m), sea situata pe Coama Coltilor Obîrsiei, între V. Sugarilor si V. Caldarilor, unde întîlnim drumul marcat de la cab. Babele spre Vf. Omu.


[1] De remarcat vegetatia scunda de „tundra alpina" care acopera incomplet solul pietros, specifica vîrfurilor si crestelor din etajul alpin superior si caracterizata prin plante ce formeaza „pernite" alipite de sol ca: Silene acaulis, Minuartia sedoides, Saxilraga moschata.


romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 
administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .