Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Pietrosita - Dobresti - Cabana Scropoasa - Cabana Zanoaga, trasee montane


Harta Traseu Montan : Pietrosita - Dobresti - Cabana Scropoasa - Cabana Zanoaga

traseu montan Pietrosita - Dobresti - Cabana Scropoasa - Cabana Zanoaga, harta Pietrosita - Dobresti - Cabana Scropoasa - Cabana Zanoaga Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Pietrosita - Dobresti - Cabana Scropoasa - Cabana Zanoaga

PIETROȘIȚA — DOBREȘTI — CAB. SCROPOASA — CAB. ZĂNOAGA

Marcaj: de la Dobresti, cruce albastra.  Timp: de la Dobresti 2½—3 ore (de la Pietrosita la Dobresti pe sosea, 20 km). Diferenta de nivel: de la Dobresti + 515 m; de la gara Pietrosita + 835 m.

 

De la Pietrosita traseul urmeaza soseaua nationala Tîrgoviste-Sinaia de-a lungul vaii Ialomita prin comuna Moroeni si satul Pucheni (situat la confluenta vaii Ialomicioara cu V. Ialomitei), apoi de aici în lungul vaii Ialomicioara. La circa 2,5 km de la Pucheni se desparte catre stînga soseaua hidrocentralei Dobresti (în lungime de 12,5 km). Aceasta urca pe coama Plaiului Domnesc, trece pe lînga sanatoriul „Moroeni" si apoi coboara în serpentine pe flancul vestic al muntelui Priporu pîna în V. Ialomitei (punctul Dobresti).

De aici traseul continua pe poteca în urcus de-a lungul vaii Ialomita. În aval de Cheile Orzei (cele mai înguste chei ale Ialomitei, închise de barajul uzinei) poteca paraseste firul vai ocolind cheile în urcus pronuntat pe stînga, pe coastele muntelui Lespezi, apoi coborînd pe partea cealalta, ne conduce în circa 2 ore de la Dobresti la cabana Scropoasa situata pe malul lacului de acumulare al uzinei Dobresti (1 205 m).

De la cabana continuam pe vale în sus prin padurea de pe malul drept al vaii (stînga cum urcam) si curînd intram în Cheile Zanoagei Mari, adînca despicatura de o salbatica maretie între abrupturile din calcare ale muntilor Zanoaga (stînga) si Dichiu (dreapta). Poteca se strecoara în urcus continuu prin molidis, printre stîncarii si bolovanisuri, apoi trece pe malul opus al vaii, printre buruienisuri si tufarisuri luxuriante, de unde se profileaza înainte marele perete sudic al Zanoagei. Traversam din nou Ialomita, urcam pe sub grohotisurile Zanoagei si curînd, printr-un coborîs usor ajungem la capatul de sus al cheilor.

Drumul urmeaza lunca nisipoasa a Ialomitei, curind traverseaza apa pe un podet si intra în soseaua Sinaia-Pestera, pe care continuînd spre stînga, în cîteva minute ajungem la cab. Zanoaga (1 400 m).

romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 

administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .