Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Poiana Tapului - Valea Urlatoarea - cabana Piatra Arsa , trasee montane


Harta Traseu Montan : Poiana Tapului - Valea Urlatoarea - cabana Piatra Arsa

traseu montan Poiana Tapului - Valea Urlatoarea - cabana Piatra Arsa , harta Poiana Tapului - Valea Urlatoarea - cabana Piatra Arsa Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Poiana Tapului - Valea Urlatoarea - cabana Piatra Arsa

POIANA ȚAPULUI — V. URLĂTORILOR — CAB. PIATRA ARSĂ

Marcaj: punct albastru pîna la cascada Urlatoarea, apoi triunghi albastru pe traseul 5. Timp: 4½—4¾ ore. Diferenta de nivel: + 1 090 m (urca 1 145 m; coboara 55 m).


Traseul porneste din Bul. Independentei (soseaua nationala) pe str. Urlatoarei (vis-a-vis de biserica). Dupa 7—10 minute din Bulevard strada ne conduce la marginea padurii, de unde lasînd la dreapta drumul carosabil, apucam ½ la stînga poteca marcata care urca usor prin bradet1. Descriind o serpentina larga, drumul se îndreapta de-a coasta catre NV si dupa circa ½ ora de la marginea padurii traversam firul vaii Urlatoarea Mare (1 060 m). La circa 8 min. de mers de aici urcusul înceteaza si apoi curînd poteca ne conduce în V. Urlatoarea Mica (1 100 m). Traversînd pîrîul si urmînd putin în sus malul opus, ajungem la cascada Urlatoarea. De aici urmam cararea mai întîi în urcus pieptis pe lînga cascada, apoi catre dreapta, si în circa 10 min. de la cascada ajungem lînga statia de unghi a funicularului, în poteca marcata cu triunghi albastru care vine de la Busteni (1 180 m).

1 Aceasta padure, aproape curata de brad, este una dintre cele mai frumoase din Bucegi, remarcabila prin omogenitatea ei si rectitudinea trunchiului arborilor, aproape toti de aceeasi vîrsta. Ea prezinta o bogata flora însotitoare în care abunda o serie de specii indicatoare de umiditate relativ ridicata, ca Telekia speciosa, Senecio fuchsii, Salvia glutinosa, toate cu flori galbene.


romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 
administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .