Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Predeal - Varful Risnoavei - Cabana Dihamu, trasee montane


Harta Traseu Montan : Predeal - Varful Risnoavei - Cabana Dihamu

traseu montan Predeal - Varful Risnoavei - Cabana Dihamu, harta Predeal - Varful Risnoavei - Cabana Dihamu Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Predeal - Varful Risnoavei - Cabana Dihamu

PREDEAL — V. RÎȘNOAVEI — CAB. DIHAMU

Marcaj: punct rosu începînd din soseaua Predeal-Rîsnov. Timp: 3—3½ ore. Diferenta de nivel: + 285 m.

 

De la gara Predeal (1 035 m) urmam spre S soseaua nationala pîna în dreptul Km 144 + 900 (circa ½ ora). De aici continuam la dreapta pe soseaua spre Pîrîul Rece — Rîsnov care trece Prahova si intra în lungul vaii Rîsnoavei, pîna la Km 4 + 300 (distanta din soseaua nationala Brasov — Bucuresti),

 

Varianta: In acest punct se poate ajunge si pe poteca marcata cu banda albastra care pornind din Predeal, traverseaza padurea de sub Gîlma si intra în soseaua de pe V. Rîsnoavei, mai jos, în dreptul Km 2 + 400.

 

Din acest punct parasim soseaua si prindem spre stînga drumul carosabil care se îndreapta de-a coasta prin padure, cu 2 marcaje (punct rosu si banda albastra). Dupa circa 800 m parcursi pe acest drum ajungem într-o poiana, pe coama ce desparte bazinul vaii Rîsnoavei (spre E) de cel al vaii Ghimbavului (spre V), la o ramificatie de drumuri (1 115 m).

 

Din acest punct se observa: spre SV, Bucsoiu, spre VSV, Țiganesti; spre V, Velicanu, spre NV, Piatra Arsa.

 

Înainte, în urcus pe Culmea Forbanului spre Șeaua Baiului si cab. Poiana Izvoarelor (drum accesibil cu mijloace auto, marcaj banda albastra). Traseul nostru continua ½ la dreapta, spre S, pe o poteca forestiera larga (marcaj punct rosu) care se îndreapta de-a coasta prin plantatie si curînd urca pe o coama secundara.

 

De aici se observa: în fata, în primul plan peste vale, vîrful împadurit Magura Cenusie (1 363 m) si la poalele acestuia, Poiana Frasinetului; în fund, la dreapta Magurii Cenusii, Vf. Bucsoiu (2 492 m), iar în stînga, Coltii Morarului.

 

Drumul continua sa urce usor, traverseaza un pîrîu, coboara putin pîna în firul vaii Beuca, si urca apoi o mica portiune în lungul acestei vai. Dupa circa 25 min. de la ramificatia drumurilor (în dreptul unui stîlp indicator) parasim drumul forestier, traversam firul vaii (1 130 m) si prindem poteca în urcus printr-o serpentina scurta pe malul opus, prin padure si care ne conduce curînd în Poiana Frasinetului. Dupa intrarea în poiana parasim drumul continuînd spre stînga în sus prin pajiste, catre vest (atentie la stîlpii de marcaj!), pîna atingem alt drum pe care îl urmam la stînga catre sud. Urcam usor de-a coasta în lungul poienii întinse la poalele vîrfului Magura Cenusie avînd în fata culmea împadurita a Dihamului iar în stînga, dincolo de vale, coama muntelui Forbanu. Între Forbanu si Dihamu se observa pe culme adîncitura larga, semicirculara, ce formeaza Șeaua Baiului. Continuînd urcusul pe la poalele padurii, dupa circa 30 min. din V. Beuca ajungem în coama Magurii Cenusii (pe cumpana apelor dintre V. Leuca si V. Glajariei), la cabana Dihamu (1 320 m).

romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat în staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 
administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .