Castiga un WEEKEND GRATUIT + mic dejun pentru 2 persoane la Pensiunea Casa Ana *** din Predeal !

close, inchide

Sinaia - Cota 1400 - Cabana Varful cu dor, trasee montane


Harta Traseu Montan : Sinaia - Cota 1400 - Cabana Varful cu dor

traseu montan Sinaia - Cota 1400 - Cabana Varful cu dor, harta Sinaia - Cota 1400 - Cabana Varful cu dor Pentru a vedea harta la dimensiune mare, faceti click pe imagine.

Prezentare Traseu Montan : Sinaia - Cota 1400 - Cabana Varful cu dor

SINAIA — COTA 1400 CAB. VF. CU DOR.
Marcaj: binda rosie. Timp: 2-2:30 ore. Diferenta de nivel: + 940 m.

Variinta: De la Sinaia la hotelul Cota 1400 pe sosea, 6 km. Se pot folosi si cursele auto zilnice ale IGO Sinaia. Statia de plecare a masinilor se afla pe str. Minastirii, linga cimitirul eroilor.

Traseul porneste de la capatul strazii Furnica (capatul liniei de autobuz Gara Sinaia — str. Furnica), din punctul de ramificare a strazilor Calea Codrului, Victoriei, soselei spre Cota 1400 (si Poiina Stinei) si strazii Foisor (945 m, 5 minute de la cabina Furnica).
Urmam str. Victoriei, iar de la capatul acesteia drumul care urca la inceput printr-o poiina larga, apoi intra in padure, continuind pe Plaiul Vacilor, printr-o serie aproape neintrerupta de poieni, traversind de cateva ori noua sosea. in urcus direct printre raristi de molid, apoi de-a coasta, poteca ne conduce deasupra hotelului alpin Cota 1400, in poiina La Sfarsitul Lumii 1 ora de la Sinaia.

De aici urcam spre stinga direct prin poiina, lasam in stinga statia telefericului si apoi prin 2 serpentine iesim curind pe creasta ce desparte V. Zgarburei (stinga) de V. cu Brazi(dreapta), pe care se afla cabina Cota 1500. in fata cabinei trecem pe sub teleferic si imediat ajungem pe un prag orizontal al crestei, in punctul La Lac, de unde, urmind drumul de pe flincul sting al crestei, urcam printr-o serpentina deasupra unui pinten stincos (Piatra Turcului)3 pe un tapsin inierbat (1 540 m).

Variinta de iarna urmeaza drumul indicat de stalpii de marcaj spre stinga, de-a coasta. Acesta conduce in firul vaii Zgarbura, urca apoi pe malul opus paralel cu valea si intalneste drumul de vara pe coama dintre Zgarburei si V. Stinei (1 715 m).

De aici drumul continua inainte, urca prin cateva serpentine in flincul vaii cu Brazi si ne conduce pe un alt prag, sub linia telefericului, de unde se ingajeaza de-a coasta in urcus usor prin pajistile de pe versintul sudic al muntelui Furnica.

La inceputul acestei portiuni de-a coasta, in stincariile din marginea drumului se observa foarte clar intercalatii de gresii conglomeratice intre stratele de conglomerate de Bucegi. Dupa 10-15 min de mers pe aceasta portiune monotona a drumului traversam firul superior al vaii Zgarburei si iesim pe o larga platforma, situata pe coama dintre V. Zgarburei si V. Stinei, afluenta a vaii Izvorul Dorului (1 715 m).

In fata se ridica silueta impunatoare a varfului de forma triunghiulara Vf. cu Dor (2 006 m), iar in stinga, dincolo V. Izvorul Dorului, muntele Vinturisu, continuat spre sud cu coama muntelui Paduchiosu.

De aici, poteca stricata de eroziuni si cu multe variinte, urca paralel cu firul superior al vaii Stinei (stinga), trece pe sub stincile La Cetate (dreapta) si dupa un ultim urcus pronuntat ne conduce la cabina Vf. cu Dor (1 885 m).

Legaturi de la cab. Vf. Cu Dor spre: cab. Zinoaga sau Bolboci (63); cab. Pestera sau Padina (64); cab. Piatra Arsa (65).

Inainte de construirea hotelului, drumul carosabil iesea din padure in aceasta poiina larga sub o mica coama. Datorita configuratiei terenului, ultimii pasi de urcus spre aceasta coama deschidea privirilor o mare suprafata de cer. Impresia de suspendare a determinat asadar denumirea.
Aceasta vale se mai numeste V. Sf. ina in portiunea inferioara iar in cea superioara V. lui Carp.

Se spune din batrini ca in 1831, cind arnautii au fost batuti de turci la Targoviste si apoi fugariti peste munti pina prin partile acestea, cativa turci care urmareau pe arnauti s-au prabusit cu cai cu tot peste aceasta stinca.

Vf. cu Dor este unul dintre cele 3 varfuri ale muntelui Coltii lui Barbes si anume cel extrem estic, singurul vizibil din acest punct si din Sinaia si care mascheaza varful central (2029 m) si varful vestic (l 969 m).

romanian languageenglish language
 

Cauta Cazare

Exemplu: Sinaia , Hotel Continental , Valea Prahovei

 
 

Articole recente

Judetul Alba - obiective turistice

statiunea fantanele belis - o recreere de neuitat

ce imi place la - Paraul Rece

atractii turistice - Valea Prahovei

Litoral - Saturn

Zona turistica - Sfantu Gheorghe delta

Sinaia - zona turistica

slanic moldova - statiune balneara

Baile Felix - vacanta de vis

Zona Bicaz - peisaj

 
 

Aboneaza-te la Newsletter !

Cele mai noi oferte de cazare .

E-mail: 

 
 

Oferte de cazare

Poze Hotel Marea Neagra

Hotel Marea Neagra

Hotelul Marea Neagra este situat in statiunea Mamaia, la 50m de plaja, inconjurat de multa verdeata ... [ cazare Hotel Marea Neagra ]

Poze Hotel SPORT

Hotel SPORT

Situat Ón staţiunea turistică EFORIE NORD, la o distanţă aproximativ egală ... [ cazare Hotel SPORT ]

Poze Hotel Turist suior

Hotel Turist suior

Sunt unele locuri despre care multi dintre noi nici nu stiu ca exista. Sunt unele locuri altfel ... [ cazare Hotel Turist suior ]

Poze Hotel Cabana Vanatorilor

Hotel Cabana Vanatorilor

Situat la cea mai mare inaltime din Romania (la 1.100 m altitudine), la 25 km sud de orasul Brasov, ... [ cazare Hotel Cabana Vanatorilor ]

 
 

Tag-uri Cazare

 
administreaza cont

concurs online, concurs turism

PUBLICITATE

Aici poate fi oferta ta !

Pentru cei care doresc ca oferta lor sa fie listata aici puteti sa ne contactati, pentru a obtine mai multe detalii , folosind formularul din pagina de contact .